Genk haalt slag toch thuis: Geschillencommissie spreekt Malinovskyi vrij

Genk haalt slag toch thuis: Geschillencommissie spreekt Malinovskyi vrij
Vrijdag 12 april 2019 - 19:25   I   door Redactie

KRC Genk vroeg niets ander dan de vrijspraak voor Ruslan Malinovskyi, nadat die tijdens het duel tegen AA Gent een rode kaart had gekregen na een schop in het aangezicht van Birger Verstraete. Bij Genk maakten ze zich sterk dat Malinovskyi niet bewust een schop uitgedeeld had. Een mening die bondsprocureur Kris Wagner allesbehalve volgt.

In een gedetailleerde uiteenzetting van ruim anderhalf uur maakte Wagner vrijdagnamiddag gehakt van KRC Genk en Ruslan Malinovskyi. De bondsprocureur overliep alles wat er tijdens de bewuste fase met Malinovskyi en Verstraete gebeurde aan de hand van screenshots en benadrukte op alle mogelijke manieren dat Malinovskyi wel degelijk bewust naar Verstraete heeft getrapt.

Wagner haalde onder meer aan dat Malinovskyi zijn val beter had controleren, omwille van een trekfout van Verstraete een motief had om na te trappen en dat de Oekraïner ook even in de richting van Verstraete keek alvorens na te trappen. Alsof dat nog niet genoeg is, zou Malinovskyi vlak na de trap ook even gelachen hebben omdat hij in zijn opzet was geslaagd om Verstraete te raken.

"De schade had veel erger kunnen zijn"

"Als mijnheer Malinovskyi beweert dat hij ongecontroleerd is gevallen, is dat een belediging voor hemzelf. Want ook peuters vallen ongecontroleerd, zelfs kleuters doen dat niet meer", tekende Het Nieuwsblad op uit de mond van Wagner. Waarna hij er nog het volgende aan toevoegde: "Hier was sprake van opzettelijk natrappen en dat moet bestraft worden. De schade had veel erger kunnen zijn."

Uit het betoog van Wagner viel af te leiden dat hij niet van plan was om minder dan zeven speeldagen te vorderen. Dat maakte hij op het einde van het betoog ook duidelijk: "Ik heb geen bocht gemaakt. De enige bochten die ik deze week heb gemaakt, zijn die toen ik in de auto aan het rijden was", besloot hij. Nu is het aan de Geschillencommissie om te beslissen of Malinovskyi effectief zeven wedstrijden schorsing moet krijgen.

Update 12/4 19:25

De Geschillencommissie volgt bondsprocureur Kris Wagner niét. Het spreekt Malinovskyi volledig vrij. De middenvelder kan zondag dus gewoon aantreden tijdens Genk-Club Brugge.

Poll: Is dit de juiste beslissing?

TAGS  I  KRC Genk  I  AA Gent  I  Club Brugge

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024