Genk zet na demonstratie tegen Club Brugge grote stap richting titel

Zondag 14 april 2019 - 19:54   I   door Redactie

KRC Genk heeft zondagavond een belangrijke stap richting een vierde landstitel in zijn clubgeschiedenis gezet. De ploeg van Philippe Clement toonde zich op alle vlakken sterker dan eerste achtervolger Club Brugge en won oververdiend met 3-1.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het meteen duidelijk dat Genk het gaspedaal vol zou induwen. Club Brugge had de nodige moeite met de hoge druk van de thuisploeg en kwam al snel in de problemen. Toen Denswil een bal nogal knullig inleverde, maakte Trossard er meteen 1-0 van.

Genk rook bloed en duwde door, maar een tweede doelpunt bleef - ondanks enkele goeie mogelijkheden - uit. Dat zouden de Limburgers zich beklagen, want na iets meer dan een halfuur kreeg Club een strafschop na een overtreding op Vormer. Vanaken nam zijn verantwoordelijkheid en knalde de gelijkmaker tegen de netten.

2-1 van Dewaest afgekeurd

Op slag van rust kopte Dewaest zijn ploeg opnieuw op voorsprong, maar na tussenkomst van de VAR werd Genk alsnog getrakteerd op een ijskoude douche. Dewaest bevond zich in buitenspelpositie en dus ging het feestje niet door. 1-1 aan de rust.

Na rust was de match aanvankelijk meer in evenwicht. Dat veranderde op het moment dat Genk een strafschop kreeg omwille van hands van Mechele. Die kreeg de bal tegen zijn arm aangeschoten. Op het eerste zicht niets aan de hand, maar het reglement zegt dat de bal op de stip moet als de arm van de spelers in kwestie niet tegen het lichaam is.

Samatta maakt er nog 3-1 van

Boucaut ging naar het scherm kijken en legde het leer, na flink wat geaarzel, op de stip. Malinovskyi bleef koelbloedig en trapte de 2-1 binnen. Deze keer telde het doelpunt wel. Club hing in de touwen en slikte in de slotfase nog de 3-1 na een rake kopbal van Samatta. Een dik verdiende zege en zo zet Genk een grote stap richting de titel.

Poll: Gaat Genk volgens jou kampioen worden?