Pijnlijke details lekken nu uit over aanstelling van Rutten bij Anderlecht

Pijnlijke details lekken nu uit over aanstelling van Rutten bij Anderlecht
Dinsdag 16 april 2019 - 16:32   I   door Redactie

Volgens Ludo Vandewalle, chef voetbal van Het Nieuwsblad, liep het eigenlijk al grondig mis bij de aanstelling van Fred Rutten. De Nederlandse coach werd uiteindelijk slechts genomen vanwege tijdnood.

"Hij was niet eens eerste keuze. Dat was Philip Cocu. Hij was ook niet tweede keuze. Dat was Frank de Boer. Zelfs niet derde. Dat was Peter Bosz. Ook de vierde plaats moest hij aan zich laten voorbijgaan. Die was voor de Deen Kasper Hjulmand maar met zijn club Nordsjælland werd geen akkoord gevonden. En terwijl de naam van Martin Jol ook circuleerde, werd uit tijdnood voor Fred Rutten gekozen", beweert Vandewalle in Het Nieuwsblad.

"De winterstage wenkte. De sympathieke Nederlander schrok zich een hoedje toen hij met de groep naar het Spaanse San Pedro del Pinatar trok. Hij trof de slapste selectie van Anderlecht in vele jaren. En slap mag je letterlijk nemen. Geen leiderschap, geen karakter, geen kracht. Doorgaans weten beperkte voetballers zich naar boven te werken door een ijzersterke mentaliteit. Bij deze spelersgroep zit zelfs dat er niet in."

Poll: Had jij Rutten aangesteld als coach van Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  sport  I  voetbal

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024