Moet hij weer zijn kans krijgen bij de Rode Duivels? "Lof voor zijn werkkracht en loopvermogen"

Moet hij weer zijn kans krijgen bij de Rode Duivels?
Zondag 15 januari 2017 - 13:25   I  

Binnen twee maanden komen ook de Rode Duivels weer in actie. Een oude bekende is alvast goed bezig zich in de gunst van Roberto Martinez te spelen.

Bij degradatiekandidaat Sunderland doet Adnan Januzaj het lang niet slecht. "Januzaj speelt bij Sunderland voorin in steun van Jermain Defoe, die door het spel van onze landgenoot de ruimte en de kansen krijgt om opnieuw een gevaar te zijn voor alle defensies in de Premier League", meent Sporza-journalist Tom Boudeweel.

"De Britten loven Januzaj onder meer voor zijn werkkracht en loopvermogen. Hij zet heel hoog druk op de verdedigers en dwingt ze zo in de fout. Bovendien beschikt de Belgische Kosovaar over een sterke balbehandeling en hij zet zijn maats met gemeten passes voor doel, het klikt met diepe spits Defoe. In de competitiematch op 2 januari tegen Liverpool (2-2) was de manier waarop hij Didier Ndong met een subtiele baltoets in het strafschopgebied bracht schitterend. De defensie van de Reds dekte Januzaj nochtans met z’n tweeën af, maar twee anderen moesten Ndong neerhalen."

"In de huidige voetbalwereld kan het heel snel gaan. Dus speculeren we maar over de toekomst van Januzaj als Rode Duivel. Volgt bondscoach Martinez de linkspoot nog? Heeft Januzaj nog interesse of ligt zijn hart bij Kosovo? Zijn de ploegmaats nog happig om hem in de ploeg op te nemen? Past Januzaj op die positie in het team en in dat systeem? Allemaal misschien wat voorbarige vragen, want Januzaj zal eerst moeten bevestigen de komende weken en maanden."

"Hij krijgt trouwens bij het in degradatiegevaar verkerende Sunderland een pak ruimte. Kan hij dat ook in een ploeg die dominant moet spelen en zo dus minder vrijheid krijgt? Iets wat hem bij Manchester United niet meer lukte en er ook in Dortmund niet uitkwam. Opvallend is natuurlijk ook dat hij na enkele goeie wedstrijden al meteen aan andere ploegen wordt gelinkt (o.a. Lyon). Ook dat is natuurlijk het voetbal anno 2017. Al zal hij ook wel weten dat hij goed zit bij Moyes en dat hij eerst weer in zijn carrière moet investeren. Hopelijk toch."

TAGS  I  adnan januzaj

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024