Filip Joos vindt dat Club ernstig benadeeld is: "Dit is fascisme"

Filip Joos vindt dat Club ernstig benadeeld is:
Zaterdag 20 april 2019 - 10:30   I   door Redactie

Ook Filip Joos vond het hands van Brandon Mechele absoluut geen penalty waard afgelopen zondag tegen Racing Genk. In zijn column in De Standaard haalt hij uit.

"Scheidsrechter Alexandre Boucaut floot niet, de VAR toog aan de slag met een passer om de hoek van de arm van Mechele ten opzichte van zijn lichaam te meten, en riep de ref naar het scherm. Boucaut zag wat wij allemaal zagen: ja, die bal kwam tegen de arm. En ja, die arm plakte niet tegen het lichaam. De ref dacht wat wij allemaal dachten: hier wil ik geen strafschop voor fluiten", schrijft Joos.

"Dat krijg je als de verkeerde mensen regels ontwerpen, en al helemaal als die nog eens extra hard (noem het gerust onhandig) worden gecommuniceerd voor aanvang van de play-offs, door de scheidsrechtersbonzen: die vergaten te vermelden dat 'extreme nabijheid' toch een maas in het net van de verstrengde handspelregel kan zijn."

"Noem het voor mijn part fascisme. Een regel die goed is, maar moeilijk te interpreteren, vervangen door een regel die fout is, maar een stuk makkelijker te bevatten. Je reinste gemakzucht, die drang naar rechtlijnigheid, terwijl voetbal op zijn mooist is als het niet rechtlijnig is."

Poll: Heeft Joos gelijk?

TAGS  I  Club Brugge  I  voetbal

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024