Alexis Saelemaekers haalt na Anderlecht-Gent zwaar uit

Alexis Saelemaekers haalt na Anderlecht-Gent zwaar uit
Maandag 22 april 2019 - 10:00   I   door Redactie

RSC Anderlecht en AA Gent hielden het zondagavond op een 0-0-gelijkspel. Het werd onder meer de match waarin Alexis Saelemaekers zijn rentree als basisspeler vierde. Na afloop van Anderlecht-Gent liet de jonge winger niet na om na te trappen naar Fred Rutten.

“De groep heeft goed gereageerd”, aldus Saelemaekers in een gesprek met de RTBF. “Iedereen heeft zich snel aangepast aan de manier van werken en spelen van Karim Belhocine. Hij voerde enkele wijzigingen door en ik vond dat we tegen Gent meteen goed voor de dag zijn gekomen. Jammer dat de zege uitbleef.”

Onder Fred Rutten verdween de nog steeds maar 19-jarige Saelemaekers een tijdje naar het achterplan. Dat was een moeilijke periode voor de jonge flankspeler, zo blijkt. Rutten en Saelemaekers waren niet meteen de beste vrienden. “Belhocine heeft ons nú al meer bijgebracht dan Rutten”, haalde Saelemaekers zwaar uit naar zijn ex-coach.

Mentaliteit

“Belhocine maakte er een erezaak van om ons op onze mentaliteit te wijzen. Je merkte tijdens de match dat we vol voor iedere bal gingen en ieder duel wilden winnen. Ik denk dat daar het verschil zit tussen Belhocine en Rutten.”

Poll: Wie vind jij de beste coach voor Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  AA Gent  I  voetbal

dinsdag 19 maart 2024

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024