Slecht nieuws voor KV Mechelen en Waasland-Beveren in 'Operatie Propere Handen'

Slecht nieuws voor KV Mechelen en Waasland-Beveren in 'Operatie Propere Handen'
Dinsdag 23 april 2019 - 15:52   I   door Redactie

KV Mechelen en Waasland-Beveren moeten zich verantwoorden voor de Geschillencommissie in 'Operatie Propere Handen'. Dat heeft de Belgische voetbalbond bekendgemaakt.

"Het disciplinair onderzoek van de KBVB met betrekking tot eventuele wedstrijdvervalsing vorig seizoen bij de wedstrijden KAS Eupen - R. Excel Mouscron en YR KV Mechelen - KV RS Waasland-SK Beveren werd afgesloten”, klinkt het in een persbericht.

“Het dossier betreffende de wedstrijd KAS Eupen - R. Excel Mouscron werd geklasseerd zonder gevolg. Wat betreft de wedstrijd YR KV Mechelen - KV RS Waasland-SK Beveren werden oproepingen om te verschijnen voor de Geschillencommissie Hoger Beroep Profvoetbal naar deze beide clubs verstuurd alsook naar dertien personen (voornamelijk clubleiders en agenten).”

Kalender opstellen

Op 30 april zal de Geschillencommissie Hoger Beroep voor het Profvoetbal bijeenkomen om een kalender op te stellen waarop het dossier van KV Mechelen en Waasland-Beveren zal behandeld worden. Indien er beroep wordt aangetekend, zal dit behandeld worden door het BAS (Belgisch arbitragetribunaal voor de Sport).

“Zoals reeds eerder door de KBVB aangegeven, is het de bedoeling om zo snel mogelijk tot een definitieve uitspraak te komen en dit uiterlijk op 30 juni 2019 (eventueel beroep inbegrepen.) In het belang van deze procedure zal de KBVB hier geen verdere commentaar over geven", klinkt het nog.

Poll: Denk jij dat de betrokken clubs moeten degraderen?

TAGS  I  KV Mechelen  I  Waasland-Beveren  I  sport  I  voetbal  I  v24

dinsdag 19 maart 2024

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024