Waasland-Beveren haalt vernietigend uit na nieuws van KBVB

Waasland-Beveren haalt vernietigend uit na nieuws van KBVB
Dinsdag 23 april 2019 - 20:01   I   door Redactie

Waasland-Beveren heeft via zijn perswoordvoerder laten weten "geschokt" te zijn door de eis van de voetbalbond om de club te laten degraderen naar 1B. Waasland-Beveren wordt beschuldigd van matchfixing.

"We zijn verbaasd en ontgoocheld in de vordering van het bondsparket, in de zin dat wij dit helemaal niet verwacht hadden dat de club ging aangesproken worden”, aludus persverantwoordelijke Martijn De Jonge in Het Nieuwsblad. “We hadden misschien wel iets verwacht voor de twee bestuursleden (Olivier Swolfs en Dirk Huyck, nvdr.) die in opspraak zijn gekomen in het kader van de meldingsplicht. Dat het zo’n vaart zou lopen, hadden we helemaal niet veracht.”

“Waarom? Omdat er niets gebeurd is. Wij zijn eerder slachtoffer in deze zaak dan dader. Er is ons gevraagd om mee te werken aan iets dat niet mag. We hebben dat 100 procent afgeketst. Toch worden wij als daders aanzien."

“Dat naast Dirk Huyck en Olivier Swolfs ook Walther Clippeleyr en Jozef Van Remoortel worden opgeroepen is helemaal ridicuul. Er is geen enkel bewijs gesteld. Dat is heel verrassend. De betrokkenen reageerden verbaasd en ontgoocheld. Meer kan ik daar niet over zeggen.”

“We voelen ons een beetje zoals een geslagen hond. De club is nog altijd overtuigd van haar onschuld. Het feit dat daar nu twee nieuwe mensen in betrokken worden, maakt het lachwekkend. Al is lachwekkend misschien niet het juiste woord nu. De vordering (degradatie en -6 punten, nvdr.) kunnen wij formeel bevestigen. Maar die is in onze ogen complete waanzin."

Waanzin

"Soit, dat is werk voor onze verdediging nu. Wij gaan op geen enkel moment akkoord met enige straf voor de club. Op geen enkel moment. Of er mogelijke straffen voor bestuursleden kunnen volgen? Ja, er kunnen schorsingen of boetes volgen. Maar dat is waanzin. Ze hebben altijd correct gehandeld, als bestuurslid en als mens.”

Poll: Wordt Waasland-Beveren te streng aangepakt?

TAGS  I  Waasland-Beveren  I  voetbal

dinsdag 19 maart 2024

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024