Vandenbempt heeft érg belangrijk nieuws over KV Mechelen en Waasland-Beveren

Vandenbempt heeft érg belangrijk nieuws over KV Mechelen en Waasland-Beveren
Woensdag 24 april 2019 - 08:31   I   door Redactie

Het Bondsparket van de Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft in het kader van de zaak Propere Handen de degradatie van KV Mechelen en Waasland-Beveren gevraagd. Of het ook effectief zover zal komen dat beide clubs volgend seizoen in 1B spelen, moet nog blijken.

Peter Vandenbempt heeft alleszins belangrijk nieuws voor Mechelen en Waasland-Beveren. "Ik laat mij vertellen dat ze de clubs niet kunnen laten degraderen", stelt hij bij Sporza. "Dat heeft te maken met artikel B1711.141, dat gaat over de termijn dat een vordering gedaan kan worden bij matchfixing. Die moet worden ingediend vóór 15 juni van het betrokken seizoen."

"Alleen is het betrokken seizoen niet gespecifieerd in het bondsreglement. Maar het zou dus kunnen dat de vordering die nu is gedaan eigenlijk voor 15 juni 2018 had moeten gebeuren", voegt Vandenbempt er nog aan toe.

"Juridische spitsvondigheid"

Hij haalt ook een voorbeeld uit het verleden aan: "Er is een precedent uit 1984, in de affaire-Bellemans, toen Standard de titel zogezegd heeft gekocht tegen Waterschei. 2 jaar later is men daarop uitgekomen. Er zijn toen heel wat individuele straffen uitgesproken, maar er werd ook geoordeeld dat Standard niet kon degraderen omdat die vordering niet op tijd was ingediend."

"Dat zou voor KV Mechelen als Waasland-Beveren een belangrijk argument kunnen zijn in de verdediging. Het wordt nog juridische spitsvondigheid", besluit Vandenbempt.

Poll: Moeten KV Mechelen en Waasland-Beveren volgens jou degraderen?

TAGS  I  KV Mechelen  I  Waasland-Beveren

dinsdag 19 maart 2024

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024