‘Nieuws in zaak Propere Handen heeft ingrijpende gevolgen voor dit seizoen’

‘Nieuws in zaak Propere Handen heeft ingrijpende gevolgen voor dit seizoen’
Woensdag 24 april 2019 - 10:00   I   door Redactie

De zaak Propere Handen houdt de volledige Belgische voetbalwereld in de ban. Dinsdag vroeg het Bondsparket van de Belgische Voetbalbond (KBVB) de degradatie van KV Mechelen en Waasland-Beveren. Die twee ploegen gaan wellicht in beroep, en dat zal voor grote chaos in de Jupiler Pro League zorgen.

"Stel nu even dat KV Mechelen de beker wint, maar geen toelating krijgt om Europees te spelen. Dan gaat er een extra Europees ticket naar de competitie en moet niet de nummer vier, maar wel de nummer vijf uit Play-off 1 die finale betwisten", merkt Het Nieuwsblad op.

"Alleen is die match gepland op 22 mei en zal er dan vermoedelijk nog geen definitieve uitspraak zijn over Malinwa. Wie moet dan die finale spelen? De nummer 4 of de nummer 5 uit het klassement? Men riskeert om de verkeerde ploeg de wei in te sturen", voegt de krant er nog aan toe.

Uitstellen

De kans is reëel dat de play-off-finale wordt uitgesteld. Maar dat zou pas voor een totale chaos zorgen. "Navraag bij de Pro League leert dat er nog geen oplossing is voor dat scenario. Er wordt geopperd om die play-off-finale dan maar uit te stellen, maar tot wanneer? Misschien is er pas duidelijkheid op 30 juni en dan zijn de contracten van sommige spelers al afgelopen. Bovendien moet de winnaar al eind juli aan de slag in die Europa League-voorrondes. Dat zou chaos troef zijn", besluit Het Nieuwsblad.

Poll: Denk jij dat Mechelen en Waasland-Beveren effectief zullen degraderen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot Wilrijk

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024