Politie valt binnen bij Anderlecht, ook huiszoeking bij Belgische Voetbalbond

Politie valt binnen bij Anderlecht, ook huiszoeking bij Belgische Voetbalbond
Woensdag 24 april 2019 - 11:14   I   door Redactie

De politie is woensdagvoormiddag binnengevallen bij RSC Anderlecht. Een dertigtal agenten is ter plaatste op het oefencentrum in Neerpede. De inval wordt bevestigd door het federaal parket.

"Het federaal parket bevestigt invallen in Laken, Anderlecht en Schaarbeek. De acties kaderen in een onderzoek naar witwaspraktijken en het opzetten van een criminele organisatie, waarbij vooral spelersmakelaars geviseerd worden. Volgens het federaal parket staat dit helemaal los van Operatie Zero", zo schrijft Het Laatste Nieuws.

"Op het oefencentrum in Neerpede bevinden zich ook de bureaus en de administratie van paars-wit. Anderlecht heeft geen idee naar wat de speurders op zoek zijn en onthoudt zich voorlopig van alle commentaar, de club bevestigt louter dat het “medewerking” verleent", voegt de krant er nog aan toe.

Update 11:14

De speurders zijn woensdagmorgen op vijf verschillende locaties binnengevallen. Zo was er onder meer ook een huiszoeking bij de Belgische Voetbalbond (KBVB) in Laken. Ook daar ging de politie op zoek naar informatie over verdachte transfers.

Poll: Denk jij dat Anderlecht iets mispeuterd heeft?

TAGS  I  Anderlecht  I  sport  I  voetbal

dinsdag 19 maart 2024

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024