'Na KV Mechelen en W-B dreigt ook degradatie voor Anderlecht'

'Na KV Mechelen en W-B dreigt ook degradatie voor Anderlecht'
Donderdag 25 april 2019 - 13:03   I   door Redactie

Gisteren was er opnieuw een politie-inval bij Anderlecht. Dat kan volgens Ludo Vandewalle, chef voetbal van Het Nieuwsblad, grote gevolgen hebben voor paars-wit.

Volgens Het Nieuwsblad was Marc Coucke hier helemaal niet van op de hoogte. Er wordt immers gezocht naar ongeregeldheden bij de transfer van Aleksandar Mitrovic in 2015 naar Newcastle.

"De Pro League, de verzameling van profclubs, heeft een voorstel geformuleerd. Dat is evenwel eenzijdig opgesteld en duwt de makelaars - ze zijn niet allemáál dubieus - wel heel nadrukkelijk in de hoek. Er wordt met graagte de zwartepiet naar hen doorgeschoven, maar het zijn wel de clubs die de uitwassen toestonden. Uitwassen die, zo lijkt het, ook witwassen van geld inhouden. En daarin schuilt een onderschat gevaar", zegt Vandewalle.

Degradatie

Voor Anderlecht kan dat zeer verregaande gevolgen hebben. "Bewezen financiële fraude zet immers niet alleen individuele bestuursleden, maar ook de volledige club in de wind. Niet alleen individuen, ook clubs kunnen het slachtoffer worden van inhalige makelaars en trainers. Op basis van witwaspraktijken of andere financiële malversaties kan een proflicentie worden geweigerd. En geen licentie staat gelijk met degradatie."

Poll: Moet Anderlecht gestraft worden?

TAGS  I  Anderlecht  I  sport  I  voetbal  I  v24

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024