Kris Wagner vraagt erg bizarre straf voor Anderlecht na wangedrag van fans

Kris Wagner vraagt erg bizarre straf voor Anderlecht na wangedrag van fans
Donderdag 25 april 2019 - 13:36   I   door Redactie

Anderlecht zal zich moeten verantwoorden voor de Geschillencommissie Hoger Beroep voor het wangedrag van de fans tijdens de uitwedstrijd tegen Standard. Het bondsparket eist een forfaitnederlaag, één wedstrijd achter gesloten deuren en een boete van 5.000 euro.

Bondsprocureur Kris Wagner vraagt daarboven ook een alternatieve straf voro Anderlecht. "Zo wil hij dat Anderlecht door een communicatiebureau een sensibiliseringboodschap laat maken dat het de volgende zeven thuismatchen voor de wedstrijd en tijdens de rust verplicht moet afspelen", zo meldt Het Nieuwsblad.

"Wagner zegt dat die boodschap ludiek mag zijn en geeft als voorbeeld: Inderdaad, wie gefrustreerd is, zou beter hulp zoeken in plaats van voetbalfans hun favoriete spel af te pakken."

Daarnaast wil Wagner een voorwaardelijke straf opleggen. Als er in de komende twaalf maanden nog een wedstrijd van Anderlecht gestaakt wordt, zal de club een videofilmpje met een productiehuis moeten maken waarin drie slachtoffers of drie artsen getuigen over gehoorschade en brandwonden.

Poll: Goed idee van Wagner?

TAGS  I  Anderlecht  I  voetbal  I  v24

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024