STVV zet scheve situatie recht tegen Beerschot Wilrijk en blijft ongeslagen

Zondag 28 april 2019 - 21:53   I   door Redactie

STVV heeft zondagavond zijn eerste nederlaag in play-off 2 in extremis kunnen afwenden. De ploeg van Marc Brys kwam op eigen veld 0-2 achter tegen Beerschot Wilrijk, maar zette de scheve situatie alsnog om in een gelijkspel.

Na een kwartier spelen opende Tissoudali de score namens Beerschot Wilrijk. Een voorsprong die de bezoekers wisten vast te houden tot aan de rust. In de tweede helft gingen de Antwerpenaren zelfs verder: op het uur maakte Prychynenko er zelfs 0-2 van.

STVV moest op dat moment alles op alles zetten en dat deed het ook. Luttele minuten na de 0-2 lukte Sylla de aansluitingstreffer. De thuisploeg bleef de druk opvoeren en dat resulteerde - na tussenkomst van de VAR - in een strafschop.

Kamada mist strafschop, Sekine redt STVV

Kamada nam zijn verantwoordelijkheid, maar zette de elfmeter naast en zo bleef het 1-2. In blessuretijd lukte het alsnog voor De Kanaries. Na een mooie combinatie was het Sekine die de bal tegen de netten joeg. Van 0-2 achter naar een 2-2-gelijkspel en zo vermijdt STVV een eerste nederlaag in play-off 2.

Poll: Zal STVV een Europees ticket pakken?