'Marc Coucke en Anderlecht zitten in zware financiële problemen'

'Marc Coucke en Anderlecht zitten in zware financiële problemen'
Dinsdag 30 april 2019 - 12:30   I   door Redactie

De crisis lijkt nog steeds niet bezworen bij RSC Anderlecht. Maandag greept voorzitter Marc Coucke immers opnieuw drastisch in bij paars-wit. De medische staf wordt met ingang van volgend seizoen gereorganiseerd en verschillende mensen worden daarbij ontslagen.

Het heeft volgens Het Laatste Nieuws alles te maken met de financiële toestand van Anderlecht. De Brusselaars dreigen voor het eerst in jaren naast Europees voetbal te grijpen en dat zorgt voor grote verliezen. Daarom moet er nu bespaard worden op allerlei zaken.

"Marc Coucke blijft de broekriem aanhalen bij Anderlecht. Nu gaat paars-wit besparen in zijn medische staf. Frank Arnesen heeft gisteren onder meer Jens Tummeleer, Rudger Van Snick, Frederik Bracke, Mathias Roelands en Gino Devriendt in zijn bureau geroepen, om hen te melden dat RSCA volgend seizoen zonder hen doorgaat", schrijft de krant.

'Medische kosten zijn overdreven'

"Dat heeft niks te maken met hun capaciteiten - zij zijn allen toppers in hun vakgebied, zo erkende ook Arnesen in de gesprekken -, wel met de financiën. Anderlecht oordeelt dat het in een jaar zonder Europees voetbal minder mensen nodig heeft. Bovendien, zo klinkt het intern, vindt de bestuurstop de medische kosten overdreven."

Poll: Denk jij dat het snel goed komt met Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  sport  I  voetbal

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024