'Ivan Leko zwaar in de clinch met deze 4 Club Brugge-spelers'

'Ivan Leko zwaar in de clinch met deze 4 Club Brugge-spelers'
Dinsdag 30 april 2019 - 14:30   I   door Redactie

Ivan Leko lijkt aan zijn laatste weken als trainer van Club Brugge bezig. In het Jan Breydelstadion zijn ze niet van plan om het aflopende contract van de Kroaat te verlengen. Daar hebben voorzitter Bart Verhaeghe en CEO Vincent Mannaert zo hun redenen voor.

Eén van de belangrijkste redenen voor de nakende breuk tussen Club en Leko is het feit dat de trainer overhoop ligt met enkele van zijn topspelers. Zo ging de Kroaat de voorbije twee jaar meermaals in de clinch met onder meer Hans Vanaken, Ruud Vormer, Stefano Denswil en Marvelous Nakamba.

"Het is wat Leko wel eens wordt verweten: een beetje koppig, te weinig flexibel. Een enorme persoonlijkheid. Iemand omschreef het vorige week als "de sterkste persoonlijkheid waarmee hij ooit te maken kreeg". En dan botst het wel eens", schrijft Sport/Voetbalmagazine.

Conflicten met topspelers

"Met de directie over het te weinig gebruiken van alle investeringen in de omkadering. Met Stefano Denswil, die in Genk nergens was in de eerste helft en vorig seizoen ook al eens in een periode veel tegenwind kreeg van de trainer vanwege foute keuzes en posities. Met Vanaken, die in volle eindstrijd vorig seizoen op Charleroi op de bank begon (en dat na de rust bij zijn invalbeurt sterk rechtzette)."

"Met Ruud Vormer, die voor Nieuwjaar minder bezig was en een prikkel kon gebruiken. Leko zette zijn aanvoerder op de bank. Met Marvelous Nakamba, meesterstuk tijdens de goeie serie vorig seizoen, maar die dit jaar eigenlijk zijn meerdere moet erkennen in Mats Rits, die meer oog heeft voor wat in zijn rug gebeurt als hij hoog druk zet."

Poll: Begrijp jij dat Club Brugge het contract van Leko niet wil verlengen?

TAGS  I  Club Brugge  I  voetbal

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024