Er moet Filip Joos iets van het hart na negatieve spandoeken bij Club Brugge

Er moet Filip Joos iets van het hart na negatieve spandoeken bij Club Brugge
Zaterdag 04 mei 2019 - 18:03   I   door Redactie

De Club Brugge-fans namen Tim Pots in het vizier omdat de videoref enkele foute beslissingen nam. Hij is dan ook scherp voor de oversten van Pots.

"Pots . Pots kots. Het spandoek hing in het Jan Breydelstadion, een zeer eenduidig gedicht, geen tongbreker, zoals de verwante koets­ier die de postkoets poetst. Iets verderop hing 'Jackpot$ voor Genk'", aldus Joos in zijn column in De Standaard.

"Tim Pots zat in het busje toen ­Racing Genk een penalty kreeg na de handsbal van Club-verdediger Brandon Mechele. De ref volgde zijn gevoel en floot niet, de videoref riep hem naar het scherm, Alexandre Boucaut keek, twijfelde, en gaf dan toch een penalty. Een ridicule strafschop, ik schreef het hier twee weken geleden ook al."

"Het bleek niet de schuld van de ­videoref", gaat Joos verder. "Frank De Bleeckere, de ex-toparbiter die op de positie van scheidsrechtersbaas Johan Verbist aast, opende voor aanvang van de play-offs zijn betoog over de nieuwe handspelregel met de triomfantelijke zin 'Vergeet alles wat jullie tot nog toe wisten over hands!' Hij likkebaardde erbij - eindelijk waren hij en zijn jongens van dat vervelende concept 'intentie' af! - maar in zijn enthousiasme vergat hij de kleine lettertjes van het reglement mee te delen aan zijn onderdanen. En net die ­pleitten Mechele vrij."

"Pots werd misleid door zijn overste, die nadien Houdinigewijs van de radar verdween. Het bleef stil over die fase, een strategie om de schuld toch in de schoenen van de videoref te schuiven. En dat lukte zowaar nog ook, het volkstribunaal heeft Pots schuldig bevonden."

Poll: Heeft Joos gelijk?

TAGS  I  Filip Joos  I  v24  I  sport  I  voetbal

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024