"Rode Duivels worden mogelijk uitgesloten van deelname aan EK"

Zondag 05 mei 2019 - 08:15   I   door Redactie

KV Mechelen is een kort geding gestart in 'Operatie Propere Handen'. Volgens Peter Vandenbempt kan dat gigantische gevolgen hebben.

Het is eigenlijk verboden volgens de statuten van de Pro League om naar de burgerlijke rechtbank te stappen en dat op straffe van uitsluiting van het profvoetbal”, begint Vandenbempt bij Sporza. “Tot nu toe is die maatregel wel nog nooit genomen. Ik heb daar vragen bij. Je schrijft je in in een vereniging en daar hoort bij dat je je schikt naar de tuchtprocedures van die vereniging. Als je lid wil worden van de KBVB dan horen daar een aantal engagementen bij."

Dit kan zelfs zware gevolgen hebben voor de Rode Duivels. "Ook de hogere voetbalinstanties, met name UEFA en FIFA, huiveren van individuele clubs die naar de burgerrechtbank stappen. Ook zij zullen dus druk uitoefenen op de KBVB. Die dreigen dan ook met allerlei straffen. In een zeer extreem geval zouden ze kunnen beslissen om de Rode Duivels niet meer te laten deelenemen aan het EK als de KBVB zijn clubs niet onder controle krijgt. Dat behoort tot de mogelijkheden."

Poll: Moet KV Mechelen zijn procedure meteen stopzetten?

TAGS  I  Rode Duivels  I  KV Mechelen  I  sport  I  voetbal  I  v24

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024