Kortrijk neemt ingrijpend besluit over KV Mechelen na regeling Europese tickets

Kortrijk neemt ingrijpend besluit over KV Mechelen na regeling Europese tickets
Dinsdag 07 mei 2019 - 08:00   I   door Redactie

De Pro League heeft maandag een beslissing genomen over de tickets in Europa. Alles zal doorgaan zoals gepland. Als KV Mechelen veroordeeld wordt tot degradatie, zal de nummer vijf uit Play-off 1 het Europese ticket krijgen.

De nummer vier uit Play-off 1 speelt de barrages tegen de winnaar van Play-off 2. Indien KV Mechelen veroordeeld wordt en de winnaar van PO2 wint de barrages, dan gaat het ticket naar de nummer vier uit PO1. Wint de nummer vier uit PO1 de barrages, dan gaat het ticket naar de nummer vijf uit PO1.

Kortrijk is echter niet te spreken over die regeling. De Kortrijkzanen zijn al zeker van een ticket voor de finale in PO2. De Kerels vinden dat de nummer vijf van PO1 de barrages moet afwerken als KV Mechelen gestraft wordt. De beslissing van het BAS volgt echter wellicht pas enkele weken na afloop van de finale. 

Kortrijk is nu van plan om naar de UEFA te stappen, zo meldt Het Laatste Nieuws. De club wil duidelijkheid van de Europese voetbal'>voetbalbond over de deelname van Malinwa in Europa, nog voor de barrages worden afgewerkt. Dat plan kan echter enkel werken indien de UEFA KV Mechelen de doorgang officieel ontzegt.

Poll: Logische stap van Kortrijk?

TAGS  I  KV Mechelen  I  sport  I  voetbal  I  KV Kortrijk  I  voetbal

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024