Tottenham schakelt Ajax na ongelooflijke thriller uit en stoot door naar CL-finale

Woensdag 08 mei 2019 - 22:55   I   door Redactie

Ajax heeft zich na een thriller van formaat uitgeschakeld in de Champions League. Tottenham stoot door naar de finale na een doelpunt in de 95ste minuut van Lucas Moura, die drie keer scoorde in de tweede helft.

Er leek aan de rust geen vuiltje aan de lucht voor een sterk Ajax. De Amsterdammers leidden met 2-0. Al heel vroeg in de wedstrijd opende Matthijs de Ligt de score met een rake kopbal. Later zorgde Hakim Ziyech met een heerlijke plaatsbal voor de 2-0.

De wedstrijd kantelde echter helemaal na de rust. In vijf minutten tijd scoorde Tottenham twee keer. Eerst scoorde Lucas Moura de 2-1 en wat later scoorde hij na geharrewar ook de gelijkmaker. Het werd bij vlagen pompen of verzuipen voor Ajax, al trof Ziyech nog wel de paal. Ook Tottenham kwam in het slot er nog heel dichtbij, maar Jan Vertonghen kopte op de lat. In minuut 95 maakte Lucas Moura er zowaar nog 2-3 van en schakelde Ajax zo alsnog uit.

Poll: Wint Tottenham de Champions League?