Antwerp verzekert zich tegen Anderlecht van vierde plaats

Zondag 12 mei 2019 - 16:24   I   door Redactie

Royal Antwerp FC en RSC Anderlecht hebben elkaar zondagnamiddag in bedwang gehouden. Anderlecht kwam ontzettend vroeg in de wedstrijd op voorsprong, maar na rust knokte Antwerp zich naar een gelijkspel. De ploeg van Laszlo Bölöni verdiende meer, maar het bleef 1-1.

Na nauwelijks vijf minuten spelen stond het al 0-1 voor de bezoekers. Verschaeren legde een voorzet van Cobbaut klaar voor Najar. De Hondurees wil hard uithalen, maar rateerde zijn schot. Een geluk bij een ongeluk, want Santini kon het slechte schot tegen de netten duwen.

Anderlecht was gretiger en beter dan Antwerp, maar naarmate de eerste helft vorderde herstelde de thuisploeg wel het evenwicht. In grote kansen resulteerde dat niet en zo stond het aan de rust nog steeds 0-1.

Lamkel Ze maakt gelijk

Vanaf het begin van de tweede helft ging Antwerp nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Het verdiende doelpunt viel al in minuut 48. Lamkel Ze kon een voorzet staalhard tegen de netten knallen en zo hingen de bordjes weer in evenwicht.

Anderlecht was plots nergens meer, maar slaagde er toch in om stand te houden. Dat had onder meer te maken met het niveau van Antwerp, dat er zelf niet in slaagde om een serieus slotoffensief in elkaar te knutselen. Met de 1-1 schieten beide ploegen weinig op in play-off 1.

Poll: Is dit een correct resultaat?