Uitgelekt: 'Dit is de reden waarom Club Brugge per se af wil van Ivan Leko'

Uitgelekt: 'Dit is de reden waarom Club Brugge per se af wil van Ivan Leko'
Maandag 13 mei 2019 - 19:48   I   door Redactie

Ivan Leko is zo goed als zeker aan zijn laatste weken als trainer van Club Brugge bezig. Het bestuur van blauw-zwart is van plan om de Kroaat in te ruilen voor een nieuwe T1. Maar waarom moet Leko, die Club vorig seizoen de titel bezorgde en dat ook dit jaar nog kan doen, per se weg?

Volgens Stephan Keygnaert, chef voetbal bij Het Laatste Nieuws, is de relatie tussen Leko en het Brugse bestuur serieus verzuurd. "Leko en zijn persoonlijke oorlog met het bestuur speelt duidelijk mee. Leko weet dat het bestuur van Club besloten heeft zijn contract niet te verlengen. Hij begrijpt dat niet, is fier op wat hij gepresteerd heeft en herhaalt steevast wat hij verwezenlijkt heeft", aldus Keygnaert in Vista.

"Het zou héél straf zijn mocht hij nog kampioen worden. Dan trekt hij een lange neus naar de club die niet met hem wil doorgaan. Voor de start van PO1 heeft Leko gezegd dat zijn beslissing genomen is, omdat hij vond dat het uitblijven van gesprekken rond een verlenging een signaal was."

People management

"Het bestuur van Club kijkt daarbij naar het bredere plaatje en is rond een aantal thema’s niet tevreden. Dat heeft niets te maken met ‘Operatie Zero’, waar de club vanaf minuut één achter zijn trainer is gaan staan. Maar zijn ‘people management’ kan beter. Hoe hij sommige persoonlijkheden aanpakt. Wesley bijvoorbeeld, die hij er in Eupen twintig minuten voor tijd afhaalt terwijl die dacht zijn doelsaldo nog op te krikken. Dan moet je tactvoller zijn in plaats van de confrontatie op te zoeken.”

Poll: Vind jij dat Leko een nieuw contract verdient?

TAGS  I  Club Brugge  I  voetbal  I  sport

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024