Vandenbempt heeft belangrijk nieuws over toekomst van Leko én Clement

Vandenbempt heeft belangrijk nieuws over toekomst van Leko én Clement
Vrijdag 17 mei 2019 - 17:00   I   door Redactie

Met nog één speeldag voor de boeg in de play-offs, staat het vast dat KRC Genk met de titel aan de haal gaat. Nu is het natuurlijk de vraag of kampioenenmaker Philippe Clement in de Luminus Arena blijft werken of niet.

Clement wordt al wéken in verband gebracht met een overstap naar zijn oude liefde Club Brugge. Peter Vandenbempt heeft nu belangrijk nieuws over de toekomst van Clement en die van Ivan Leko.

"Als Club Brugge nog een trainer zou hebben volgend jaar, dan was er geen probleem. Maar Ivan Leko zal daar vertrekken. Dat is een vaststaand feit", steekt Vandenbempt bij Sporza van wal. "Dus die post komt vrij. En voor een keer denk ik dat het niet om geld zal gaan bij die keuze van Philippe Clement."

"Mensen vragen zich af hoe hij kan vertrekken bij Genk met die Champions League voor de deur. Wel, dat heeft te maken met onwaarschijnlijke clubliefde. Clement is door en door blauw-zwart. Hij is echt iemand van Club Brugge", verduidelijkt Vandenbempt.

"Hartverscheurende keuze"

"Als de kans zich voordoet om daar trainer te worden en je kan daar binnenkomen als trainer van de landskampioen... Dat is een hartverscheurende keuze. Ik weet niet of hij al gekozen heeft. De voorzitter maakt zich sterk dat hij bij Genk zal blijven, De Condé was al iets realistischer door aan te geven dat als Clement zijn hart wil volgen, dat Genk dat moet respecteren."

Poll: Waar zal Clement volgend seizoen trainer zijn?

TAGS  I  Club Brugge  I  KRC Genk  I  voetbal

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024