Thomas Buffel houdt het definitief voor bekeken

Thomas Buffel houdt het definitief voor bekeken
Zaterdag 25 mei 2019 - 07:43   I   door Redactie

Thomas Buffel stopt met voetballen. Dat laat hij in een interview met Het Laatste Nieuws weten. "Ik stop. ’t Is mooi geweest", zegt hij. Na 762 wedstrijden en een carrière van 22 jaar hangt hij de voetbalschoenen aan de haak.

"Mentaal draai ik nog steeds wat cirkeltjes”, geeft hij toe. “Na ruim twintig jaar afscheid nemen van je grootste passie is moeilijk. Daarom wachtte ik ook zo lang om het openbaar te maken. Tot ná het seizoen. Ik wou niet dat er te veel nadruk zou liggen op mijn laatste match. Zeker omdat mijn band met Genk groter was dan die met Zulte Waregem. (lachje) Misschien dringt het beter door nu het nieuws de wijde wereld ingaat", aldus Buffel.

Buffel acht de kans klein dat hij meteen ergens in een technische staf terecht zal komen. "Als er nu een aanbieding voorbijkomt, zal het een héél goeie ­moeten zijn. Dan ligt het verhaal als ­analist iets meer voor de hand. Op die manier heb ik iets meer tijd om mij voor te bereiden op een trainers­carrière, door veel matchen te bekijken, een beetje zoals Gert Verheyen. Ik krijg ook een pak ­extra-sportieve aanbiedingen uit de bedrijfs­wereld. Een headhunter contacteerde me zelfs om ergens sportief directeur te worden. Ik zal moeten filteren en het juiste moment kiezen.”

Poll: Was jij fan van de voetballer Buffel?

TAGS  I  Zulte Waregem  I  sport  I  voetbal

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024