Enorme klap: 'KV Mechelen dreigt nog meer reeksen te moeten degraderen'

Enorme klap: 'KV Mechelen dreigt nog meer reeksen te moeten degraderen'
Zaterdag 25 mei 2019 - 09:00   I   door Redactie

KV Mechelen zit in zeer vieze papieren. Bondsprocureur Kris Wagner houdt vandaag zijn pleidooi. Mogelijk moet Malinwa zelfs naar de eerste amateurreeks degraderen.

Het Nieuwsblad schrijft: "In zijn oorspronkelijke vordering had Wagner voor KV Mechelen “degradatie van de eerste ploeg heren naar onmiddellijk lagere afdeling” geëist. Die onmiddellijk lagere afdeling definieerde hij als 1B omdat Malinwa intussen de promotie naar 1A had gewonnen. Maar in zijn 225 bladzijden tellende besluiten na de openingspleidooien komt Wagner tegemoet aan het standpunt van Tubeke. Die club eindigde als laatste in 1B en voerde als tussenkomende partij aan dat het bondsreglement verkeerd geïnterpreteerd werd.

"Artikel B.2008 schrijft voor dat “indien de club bij een definitieve uitspraak al in een lagere afdeling speelt dan deze waarin ze uitkwam op het ogenblik van de inbreuk (zoals in het geval van KV Mechelen), ze wordt verwezen naar de onmiddellijk lagere afdeling dan deze waarin ze uitkomt op het ogenblik van gezegde uitspraak”. Omdat de definitieve uitspraak volgens de timing van de bond vóór 30 juni zal vallen en KV Mechelen in het seizoen 2018-2019 een 1B-club was, zou het daarom moeten zakken naar eerste amateurklasse", stelt de krant. De lastige kwestie wordt nu doorgeschoven naar de Geschillencommissie Hoger Beroep.

Poll: Vrees jij dat KV Mechelen in eerste amateur terecht zal komen?

TAGS  I  KV Mechelen  I  v24  I  sport  I  voetbal

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024