"Clement heeft Genk vernederd en dit zal hem zwaar aangerekend worden"

Zondag 26 mei 2019 - 09:30   I   door Redactie

Philippe Clement maakte de overstap van KRC Genk naar Club Brugge. Een beslissing die niet overal op begrip kan rekenen. Hans Vandeweghe haalt in zijn column in De Morgen hard uit.

"Genk zal spelers verliezen, maar dat geldt ook voor Club. Club heeft veel geld, maar Genk heeft nog meer geld. Club heeft de toekomst, maar dat heeft Genk ook met prima jeugd tussen 6 en 19 jaar. Genk speelt zeker Champions League en kan zich navenant versterken. Club moet nog voorbij die vermaledijde laatste kwalificatieronde geraken", aldus Vandeweghe.

"Het zou al te gek zijn om Philippe Clement een judas te noemen zoals in Waasland-Beveren, toen hij twee wintermercato's geleden een halve ploeg zag vertrekken en zelf dan maar naar Genk trok. Clement schijnt een welopgevoede, gestudeerde en evenwichtige mens van goede wil en blijkbaar ook een goede trainer te zijn. De boutade zegt evenwel: het verschil tussen het is Op en het is Top, is de T van Trainer. Of nog: het ene jaar een tovenaar, het andere een sukkelaar. Clement was na zeventien maanden een tovenaar. Meer zelfs, hij was God in Genk, maar Genk is niet goed genoeg meer voor God. Genk, de kampioen godbetert, zo openlijk vernederen. Dat toneeltje van de laatste weken zal hem nog zwaar worden aangerekend."

Poll: Had Clement bij Genk moeten blijven?

TAGS  I  Club Brugge  I  KRC Genk  I  sport  I  voetbal

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024