'Belgische topclubs maken in het grootste geheim werk van BeNeLiga'

'Belgische topclubs maken in het grootste geheim werk van BeNeLiga'
Vrijdag 31 mei 2019 - 09:00   I   door Redactie

Is het einde van de Jupiler Pro League nabij? Het zou best kunnen. De Belgische topclubs maken in het grootste geheim immers werk van een BeNeLiga.

Het Nieuwsblad meldt dat er eerder deze week een geheim topoverleg plaatsvond over de oprichting van een BeNeLiga. "Dinsdag vond geheim topoverleg plaats over de BeNeLiga, een gemeenschappelijke competitie tussen Belgische en Nederlandse clubs. Onder meer Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe wordt gezien als een van de grote voorvechters van zo'n BeNeLiga", schrijft de krant.

De plannen van Verhaeghe zijn erg concreet. Hij wil liever vandaag dan morgen overschakelen naar een BeNeLiga. "Enkel clubs uit de G5 en de CEO van de Voetbalbond Peter Bossaert aanwezig op het geheime overleg. AA Gent daagde niet op. Naast Club Brugge stuurden Anderlecht, Standard en RC Genk iemand naar de vergadering", verduidelijkt Het Nieuwsblad.

Wachten op Nederland

Of ze in Nederland te vinden zijn voor het BeNeLiga-plan dat van onder het stof werd gehaald, moet nog blijken. "Er vonden naar verluidt al informele contacten plaats met Nederlandse voetbalbobo's. Maar in Nederland is de directeur Eredivisie CV (de tegenhanger van onze Pro League) Jacco Swart ontslagnemend. Op 1 juni wordt hij opgevolgd door Mattijs Manders", besluit HNB.

Poll: Ben jij voorstander van zo'n BeNeLiga?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot Wilrijk  I  sport  I  voetbal

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024