Uitspraak over KVM en WB zorgt al voor problemen: "Dit is competitievervalsing"

Uitspraak over KVM en WB zorgt al voor problemen:
Zaterdag 01 juni 2019 - 22:02   I   door Redactie

KV Mechelen moet verplicht degraderen naar 1B en gaat in beroep. Waasland-Beveren mag wel in 1A blijven. Daardoor blijft de degradatie van Lokeren overeind.

"Ik heb net contact gehad met het bestuur van Lokeren, dat verslagen reageert op de beslissing van de Geschillencommissie. Ik adviseer mijn cliënten dan ook om beroep aan te tekenen", zegt advocaat Walter Van Steenbrugge aan Het Laatste Nieuws. "De motivering van de Geschillencommissie is erg uitgebreid, maar er is één deel waar nauwelijks dieper op wordt ingegaan: dat van de vrijspraak van Waasland-Beveren."

"Er wordt quasi niets gezegd over de poging tot omkoping en de meldingsplicht die de twee bestuurders van Waasland-Beveren hadden. Terwijl het toch om belangrijke clubmensen ging en het verzaken aan de meldingsplicht een inbreuk is op het competitiereglement. Competitievervalsing, dus."

"Is het dan logisch dat de club Waasland-Beveren vrijuit gaat? Dat valt toch niet uit te leggen? Het waren geen kabouters die die telefoontjes pleegden, hé. Je moet zelfs geen rechten hebben gestudeerd om te zien dat dit niet klopt: de inbreuken worden bewezen geacht, maar toch laat men de overtreders ongestraft."

Poll: Had Waasland-Beveren ook moeten degraderen?

TAGS  I  Waasland-Beveren  I  KV Mechelen

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024