Origi helpt met knap doelpunt Liverpool mee aan eindzege in Champions League

Zaterdag 01 juni 2019 - 22:56   I   door Redactie

Liverpool heeft voor het eerst sinds 2005 de Champions League gewonnen. De Reds versloegen in een tegenvallende finale in Madrid Tottenham met 0-2. Divock Origi scoorde in de slotfase het tweede doelpunt.

Een doelpunt in minuut 2 zette Liverpool op weg naar de zege. Hands van Sissoko zorgde ervoor dat de bal al meteen op de stip ging. Mohamed Salah verzilverde de unieke kans vanaf de stip.

Nadien kregen we veel slordigheden en een Tottenham dat onmachtig was. Liverpool leunde achterover. Na de rust drong Tottenham wat meer aan, zij het zonder kansen. Liverpool was er via James Milner nog dichtbij. Pas diep in de slotfase staken de Spurs enkele keren de neus aan het venster, maar zonder succes.

Bij Tottenham speelden Alderweireld en Vertonghen de hele wedstrijd. Origi mocht in het laatste halfuur meespelen. Hij besliste de wedstrijd enkele minuten voor affluiten met een fraai schot in de hoek.

Poll: Verdiende zege voor Liverpool?