'In dit scenario promoveert KV Mechelen tóch naar Jupiler Pro League'

'In dit scenario promoveert KV Mechelen tóch naar Jupiler Pro League'
Maandag 03 juni 2019 - 10:00   I   door Redactie

KV Mechelen kreeg tijdens het voorbije weekend te horen dat het verplicht naar de Proximus League degradeert omwille van zijn aandeel in Operation Zero. Toch zal de bekerwinnaar zich daar nog niet meteen bij neerleggen.

"KV Mechelen gelooft nog steeds in promotie naar 1A", schrijft Het Nieuwsblad. "De Geschillencommissie Hoger Beroep van het profvoetbal veroordeelde de club zaterdag tot een seizoen in 1B, maar Malinwa heeft nog twee kansen om degradatie te ontlopen: in beroep voor het Belgische Arbitragehof voor de Sport (BAS) en met een nieuwe procedure voor de burgerrechtbank.

"KV Mechelen heeft zeven dagen om de procedure te starten bij het BAS, maar wacht wellicht tot vrijdag. Zo probeert het tijd te winnen en hoopt het de finale beslissing voorbij de kritieke deadline van 30 juni te tillen. Op die manier wordt het worstcasescenario - degradatie naar de amateurklasse - afgewend."

Zelfs als Mechelen geen gelijk krijgt van het BAS, mag het nog hopen op een terugkeern naar 1A. "Als het BAS de beslissing van de Geschillencommissie bevestigt, staat vast dat KV Mechelen opnieuw naar de burgerrechtbank stapt. Dat wordt dan een ultieme poging om - desnoods als zeventiende club - te kunnen starten in 1A", besluit HNB.

Poll: Denk jij dat Mechelen volgend seizoen in de Jupiler Pro League zal spelen?

TAGS  I  KV Mechelen  I  sport  I  voetbal

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024