'Schuldenberg nog groter onder Coucke, Anderlecht-voorzitter denkt aan exit'

'Schuldenberg nog groter onder Coucke, Anderlecht-voorzitter denkt aan exit'
Dinsdag 04 juni 2019 - 07:00   I   door Redactie

Anderlecht kende een zeer slecht seizoen en pakte niet eens een Europees ticket. De pijn werd verzacht door de komst van Vincent Kompany. Toch is de overname van Marc Coucke geen succes.

“En dat is een probleem, want de schuldenberg is onder Coucke alleen maar toegenomen. Ten tijde van de verkoop is Anderlecht op 100 à 105 miljoen euro gewaardeerd. Mocht iemand de club nu willen kopen, moet hij minstens 115 miljoen euro op tafel leggen om alle kosten te dekken. Er is geen spelerskapitaal, het stadion is versleten en bevindt zich net als het trainingscentrum op een grond die niet van de club is", zegt een insider in De Morgen

"Het internationale verhaal waar Michaël Verschueren mee uitpakte, is nog niet van de grond gekomen en als klap op de vuurpijl vallen nu ook de miljoenen van de Europa League weg. Wat doe je dan? Nogmaals een kapitaalsverhoging kan niet, dat doe je maar één keer. Dus haal je de kosten naar omlaag. Of je zet Anderlecht als opleidingsclub in de markt en linkt het aan Manchester City.”

Bovendien wordt een vertrek van Coucke niet uitgesloten. “Coucke heeft voor alles was hij doet een exitscenario in zijn hoofd, zoals elke ervaren ondernemer", klinkt het. "Kompany en de City Football Group zijn twee handen op één buik. Hij brengt al een veldtrainer mee van City, en de zoon van Frank Arnesen (sportief directeur van Anderlecht, red.) is er scout. Is het dan zo gek te denken dat hij nu al de banden met die sjeiks probeert aan te halen? City participeert in diverse clubs wereldwijd, ik sluit dus niets uit. Bovendien droomt Verschueren al langer van het grote geld uit het Midden-Oosten.”

"Onzin"

Het is iets wat Coucke overigens ontkent. “Dat is al te gek. Het verschil tussen Alychlo (Couckes familiale investeringsmaatschappij, red.) en andere investeringsbedrijven is net dat wij géén exits zoeken. Wie dat beweert, kent de cultuur van Alychlo niet. Anderlecht is voor mij geen financieel verhaal. Mijn enige doel is titels te behalen en beleving te creëren. Daarvoor moet ik een sterk management voeren, de opbrengsten verhogen, internationaal samenwerken, in de academie investeren, een businesscommunity creëren... Maar alles met louter sportieve doeleinden."

Poll: Hoop jij dat Coucke vertrekt bij Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  v24  I  sport  I  voetbal

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024