Frank Raes is het beu en haalt zwaar uit naar Romelu Lukaku

Frank Raes is het beu en haalt zwaar uit naar Romelu Lukaku
Vrijdag 14 juni 2019 - 12:30   I   door Redactie

Romelu Lukaku maakte tijdens de voorbije interlandperiode het mooie weer bij de Rode Duivels. Toch is er altijd wel iets te rond de spits van Manchester United. Zo begrijpt commentator Frank Raes niet dat Big Rom steeds de controverse opzoekt.

"Met 48 interlandgoals kun je alleen maar zwaar het hoofd buigen", zegt Raes bij Sporza. "Toch zijn er dingetjes die altijd weer opduiken en die ons vragen doen stellen. Dat doen we natuurlijk graag, omdat dat kopij oplevert. Dat technische heeft volgens mij met zelfvertrouwen te maken, want soms heeft hij momenten dat alles wel marcheert."

"Hij voelt zich makkelijk verongelijkt"

Langs de andere kant is Raes het stilaan beu dat Lukaku zich makkelijk verongelijk voelt. "Hij voelt zich makkelijk verongelijkt. Zeggen dat hij niet geliefd is of dat hij op zijn 27e gaat stoppen met de nationale ploeg bevorderen dat natuurlijk. Hij werpt dat altijd zelf wat op. Van zeer jongs af aan stond hij in de belangstelling. Op zijn 16e had hij al die dagelijkse Woestijnvis-documentaire in zijn school. Dat bepaalt voor een stuk toch je karakter."

"Als kind had hij ook een zware jeugd op de rand van armoede. Als jonge speler krijg je ook allerlei dingen naar je hoofd geslingerd. Hij spreekt ook van racisme. Dat draagt hij mee en hij begint er ook zelf altijd weer over. Dan denk je: Romelu, laat het achter je en speel gewoon."

(Lees verder onder de foto)

"Hij voelt zich ondergewaardeerd, maar dat is compleet ten onrechte"

Er is ook veel te doen over Lukaku's relatie met het Belgische publiek. Al wuift Raes dat snel weg. "Ik denk niet dat die zo slecht is. Maar je moet kunnen omgaan met kritiek als je op die positie staat. Punt aan de lijn. Op de kleine ruimte verliest hij van zijn vertrouwen, omdat hij ziet dat alle ogen op hem gericht zijn. Als je dat dan nog eens zelf zegt, gaan ze zeker dubbel kijken."

Tot slot geeft Raes de spits nog wat gouden raad. "Niet te veel babbelen en spelen, spelen, spelen en scoren. En als ze fluiten, laat ze fluiten. Al is dat natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. En praat eens met Hazard en Kompany, die hebben dat ook meegemaakt en handelen dat op een totaal andere manier af. Hij voelt zich ondergewaardeerd, maar dat is compleet ten onrechte."

Poll: Ben jij akkoord met Frank Raes dat Romelu Lukaku zich te makkelijk verongelijkt voelt?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Anderlecht  I  Manchester United  I  voetbal

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024