Pijnlijke onthullingen over Vanhaezebrouck bij RSCA: "Ze wisten het niet meer"

Pijnlijke onthullingen over Vanhaezebrouck bij RSCA:
Zaterdag 15 juni 2019 - 14:30   I   door Redactie

Hein Vanhaezebrouck kwam met hoge verwachtingen afgezakt naar Anderlecht. De coach kon die verwachtingen niet inlossen. Keeperstrainer Max de Jong was hoegenaamd geen fan van Vanhaezebrouck.

"Hij was een aangename man, maar als coach had ik meer verwacht. Zijn wil was wet en hij luisterde niet naar zijn assistenten. Ik had gehoord dat hij tactisch sterk was, maar veel spelers verloren zijn kwaliteiten onder hem", zegt De Jong over Vanhaezebrouck in La Dernière Heure.

"Hij liet beelden zien van Gent-Tottenham om te laten zien dat zijn tactiek werkt, maar de spelers van Anderlecht hadden daar geen interesse in. Ze voelden zich klein na die beelden", klinkt het.

"Zijn theorie was ook te ingewikkeld. De ene week moest de speler die de hoekschop nam achter zijn oor krabben om als teken te geven dat de bal aan de tweede paal kwam en de andere week moest hij de bal twee keer laten stuiteren als teken dat de bal aan de tweede paal ging komen. De spelers wisten niet meer wat denken, hun hoofd stak vol instructies."

"Hij onderbrak zelfs mijn keeperstrainingen om mij te vertellen hoe ik het moest doen. Mijn doelmannen keken met grote ogen...", zucht De Jong.

Poll: Had jij Vanhaezebrouck graag nog trainer van Anderlecht zien blijven?

TAGS  I  Anderlecht  I  sport  I  voetbal  I  v24

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024