De 6 nieuwe goudklompjes bij RSCA voorgesteld: “Híj staat dichtst bij eerste ploeg”

De 6 nieuwe goudklompjes bij RSCA voorgesteld: “Híj staat dichtst bij eerste ploeg”
Woensdag 19 juni 2019 - 16:00   I   door Redactie

RSC Anderlecht wil in de komende jaren opnieuw aanknopen met successen, maar het wil ook de eigen jeugd kansen geven. Liefst zes tieners werden aan de A-kern van paars-wit toegevoegd. In een gesprek met Het Laatste Nieuws stelt hoofd opleiding Jean Kindermans hen voor.

"Tijdens een voorbereiding heb je een brede selectie nodig. Die jonge jongens, allen van de lichting 2001-2002, krijgen de kans om zich te tonen. Na bepaalde tijd zal blijken wie al klaar is om bij de kern te blijven", steekt Kindermans van wal in HLN.

"Mathis Suray (17) is een offensieve middenvelder, Theo Leoni (19) een linksvoetige creatieve middenvelder die op alle posities wegkan. Thierry Lutonda (18) speelt links in de defensie, maar heeft heel wat aanvallende kwaliteiten. Killian Sardella (17) is op zijn sterkst als centrale verdediger, maar hij kan ook op 6 of op 2 spelen."

"Ik verwacht hem dit seizoen al geregeld"

En dan zijn er nog twee nieuwe gezichten. "Antoine Colassin (18) is een centrale verdediger en Anouar El Hadj (17) een creatieve middenvelder, qua speelstijl vergelijkbaar met Yari Verschaeren (17)", voegt Kindermans er nog aan toe.

Als eerste nieuwkomer in de basisploeg, tipt Kindermans echter iemand die vorig seizoen al de neus aan het venster stak bij de grote jongens. "Jérémy Doku (17). Ik verwacht de aanvallende flankspeler dit seizoen al geregeld", besluit Kindermans.

Poll: Van welke speler verwacht jij het meeste?

TAGS  I  Anderlecht  I  voetbal

dinsdag 19 maart 2024

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024