Moedige Rode Duivels kraken in slot en zijn nu al uitgeschakeld op EK U21

Moedige Rode Duivels kraken in slot en zijn nu al uitgeschakeld op EK U21
Woensdag 19 juni 2019 - 20:21   I   door Redactie

De Belgische beloften zijn na twee poulewedstrijden al uitgeschakeld op het EK U21. Woensdagavond verloor de ploeg van Johan Walem met 2-1 van Spanje.

Halverwege stond het 1-1. Spanje klom vroeg in de match op voorsprong via Olmo, die een voorzet heerlijk tegen de netten joeg. Net daarvoor had ook Lukebakio de netten bol gezet, maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd omwille van buitenspel.

Vlak voor het halfuur hingen de bordjes opnieuw in evenwicht. Bij een corner kopte Cools de bal goed terug voor doel en daar wist Bornauw de bal in de kluts over de lijn te duwen. Niet bepaald verdiend, maar daar trokken de jonge Rode Duivels zich niets van aan.

Schrijvers mist, Fornals maakt 2-1

Na rust veranderde het spelbeeld. Gaandeweg kreeg België meer moed en op de counter lagen er mogelijkheden. Schrijvers knalde de beste kan recht op de Spaanse doelman. De Wolf hield ons land lange tijd recht, maar op het loeiharde schot van Fornals had hij geen antwoord.

Bij 2-1 bleef het en zo zijn de jonge Rode Duivels uitgeschakeld op het EK U21. In de laatste groepswedstrijd tegen Italië zullen ze enkel nog voor de eer van het vaderland spelen.

Poll: Had jij meer verwacht van de jonge Rode Duivels?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Spanje  I  voetbal  I  sport

dinsdag 19 maart 2024

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024