René Weiler over terugkeer naar België: "Club met titelambities"

René Weiler over terugkeer naar België:
Dinsdag 25 juni 2019 - 09:30   I   door Redactie

René Weiler zou zichzelf hebben aangeboden bij Charleroi. De Zwitserse trainer, die eerder kampioen werd met Anderlecht, ziet een terugkeer naar de Jupiler Pro League wel zitten.

“Of ik graag naar Belgie wil terugkeren? Ja, een ploeg met titelambities zou ik wel zien zitten", zegt Weiler in Het Nieuwsblad. "Het niveau van de Belgische competitie is erg goed. Bij mijn laatste job bij Luzern kwamen de ambities van de club niet echt overeen met mijn ambities.”

Weiler heeft ook een mening over de terugkeer van Vincent Kompany naar Anderlecht. “Ik was verrast dat Vincent Kompany speler-manager wordt”, aldus de coach. “Pas op, ik heb respect voor die keuze. Je moet lef hebben omdat te doen, want een speler-coach in 2019: dat roept toch vragen op. Ik hoop wel dat het lukt. Kompany is een echte topspeler, maar elke voetballer maakt onvermijdelijk fouten. Als dat gebeurt, kan dat zijn credibiliteit als coach wel wat ondermijnen bij de andere spelers en het bestuur. Al wens ik Vincent Kompany echt alle geluk en succes toe."

Poll: Hoop jij dat Weiler terugkeert naar België?

TAGS  I  Anderlecht  I  sport  I  voetbal

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024