Onthuld: ‘Dit is hoe Leko en Veljkovic te werk gingen en alles regelden’

Onthuld: ‘Dit is hoe Leko en Veljkovic te werk gingen en alles regelden’
Vrijdag 28 juni 2019 - 15:30   I   door Redactie

Ivan Leko ontkent alles, maar volgens Dejan Veljkovic - spilfiguur én spijtoptant in Operatie Propere Handen - is de ex-trainer van Club Brugge niet zo zuiver als hij zelf beweert. Veljkovic heeft verklaard dat Leko geld pakte op transfers en ook nog eens cashte als hij bepaalde spelers opstelde bij Club Brugge.

Het Nieuwsblad komt nu ook naar buiten met de manier waarop Veljkovic en Leko de voorbije jaren zouden gehandeld hebben. "Ze zijn zwaar, de beschuldigingen van Dejan Veljkovic, spijt­optant in 'Operatie Propere Handen', aan het adres van Ivan Leko. De Servische makelaar verklaarde aan de speurders dat de ex-trainer van Club Brugge niet alleen de fiscus om de tuin leidde toen hij nog coach was van Oud-Heverlee Leuven. Hij verklaarde vooral ook dat Leko mee in de vetpot graaide bij zeker drie transfers, zonder dat club en spelers dat wisten", schrijft de krant.

"Hoe het volgens Veljkovic concreet ging? Leko overtuigde eerst het bestuur van Club Brugge om zijn landgenoten Karlo Letica (in juni 2018) en Ivan Tomecak (in januari 2018) en Vlaming Mats Rits (in mei 2018) te kopen. Vervolgens regelde makelaar Veljkovic de transfers en kreeg daarvoor fikse commissies uitbetaald die via buitenlandse vennootschappen op naam van zijn naaste familieleden werden gezet. Waarna Leko - buiten het medeweten van Club Brugge en de drie betrokken spelers - “vele tienduizenden ­euro's cash opstreek”. Uiteraard werd ook dat geld niet aangegeven. Meer nog: Leko passeerde volgens de spijtoptant nog een tweede keer langs de kassa eens het prestatiegerichte contract van de drie in werking trad."

"Geen harde bewijzen"

Al stelt HNB zich ook vragen bij de verklaringen van Veljkovic. "Volgens onze informatie zijn er geen harde aanwijzingen voor. Bovendien heeft Mats Rits nog maar net zijn eerste seizoen afgerond bij Club Brugge en verdwenen Ivan Tomecak en Karlo Letica na een korte reeks wedstrijden uit de ploeg. Leko ontkent dan ook in alle toonaarden dat hij het drietal bewust meer liet spelen om stiekem commissies op te strijken."

Poll: Denk jij dat Leko zich effectief schuldig heeft gemaakt aan deze zaken?

TAGS  I  Club Brugge  I  OH Leuven  I  sport  I  voetbal

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024