Topmannen stappen op bij KV Mechelen en verlaten Belgisch voetbal

Topmannen stappen op bij KV Mechelen en verlaten Belgisch voetbal
Maandag 01 juli 2019 - 09:13   I   door Redactie

Mede-hoofdaandeelhouder Olivier Somers en sportief directeur Stefaan Vanroy stoppen bij KV Mechelen en verlaten het Belgische voetbal. Dat maakt KV Mechelen bekend via de clubwebsite.

Dieter Penninx, de andere hoofdaandeelhouder, neemt zo de club nagenoeg helemaal over. Hij verwierf twee jaar geleden samen met Somers de meerderheid van de clubaandelen.

"Het was een van de moeilijkste en pijnlijkste beslissingen in ons leven, maar in het belang van de club en haar geweldige supporters is dit de juiste keuze", klinkt het bij Somers en Vanroy. "Het doet pijn om van deze fantastische vereniging afscheid te nemen, maar we konden en wilden niet langer blijven toekijken hoe onze reputatie en die van de club blijvend besmeurd werd. We hopen dat ons vertrek kan bijdragen tot een meer serene en eerlijke benadering van KV Mechelen.”

“We blijven erbij dat we in deze zaak volledig onschuldig zijn. We zullen onszelf dan ook met alle middelen blijven verdedigen, maar we hebben het volste vertrouwen in het gerecht en zijn er rotsvast van overtuigd dat gerechtigheid zal geschieden.”

"De manier waarop de Belgische voetbalbond dit proces heeft gevoerd, ontgoochelt ons erg. De voorbije maanden bleek helaas dat een zeer gebrekkige procedure en een onvolledige bewijslast voldoende zijn voor een veroordeling. Dat daarbij een negatieve en vooringenomen beeldvorming belangrijker bleken te zijn dan een eerlijk proces stemt tot nadenken."

Poll: Een goede zaak voor KV Mechelen?

TAGS  I  KV Mechelen  I  sport  I  voetbal  I  v24

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024