Kompany heeft nog véél werk: Ajax maakt gehakt van Anderlecht

Zaterdag 06 juli 2019 - 15:55   I   door Redactie

RSC Anderlecht mag dan wel op de goede weg zijn en de zomertransfers mogen dan wel het beste doen vermoeden, toch heeft Vincent Kompany nog veel werk voor de boeg.

Zaterdag kwam Vince the Prince voor het eerst in actie als speler. Samen met zijn ploegmakkers werd hij door Nederlands kampioen - én halvefinalist in de Champions League - Ajax met de neus op de feiten gedrukt.

Kompany niet doortastend genoeg

Kompany begon net als kersverse aanwinst Michel Vlap in de basis. Op Samir Nasri is het nog wachten, hij zat nog niet in de selectie. In de eerste helft werd duidelijk dat het als speler nog niet de beste Kompany is.

Twee keer liet Kompany - let op: hij was niet de enige die niet doortastend genoeg was bij paars-wit - zich ringeloren tijdens een Amsterdamse aanval. Twee keer was Dani de Wit het eindstation en zo stond het 2-0. Nog voor rust lukte Anderlecht via tester Sidney Sam de aansluitingstreffer.

Na rust nog drie tegendoelpunten

Tijdens de rust verving Kompany zichzelf, maar hij zag zijn ploeg al snel opnieuw een doelpunt slikken. Kik Pierie kopte op hoekschop de 3-1 binnen en via Victor Jensen en Klaas-Jan Huntelaar werd het zelfs 5-1. Kara Mbodj milderde nog op corner en zo eindigde de wedstrijd in 5-2.

Poll: Denk jij dat Anderlecht komend écht om de titel zal strijden?