'Kompany begaat énorme blunder; Amuzu vertrekt per direct bij Anderlecht'

'Kompany begaat énorme blunder; Amuzu vertrekt per direct bij Anderlecht'
Woensdag 17 juli 2019 - 10:30   I   door Redactie

Francis Amuzu (19) lijkt RSC Anderlecht te gaan verlaten. Het contract van de winger loopt aan het einde van het komende seizoen af en clubs staan in de rij om hem in te lijven.

Anderlecht en Amuzu onderhandelen al máánden over een nieuw contract, maar een akkoord is nog niet in zicht. "Het kamp-Amuzu vindt dat de intenties van Anderlecht onvoldoende weerspiegeld worden in de cijfers op het voorstel - financieel moet het beter. Het spel der onderhandelingen", schrijft Het Laatste Nieuws.

"Rond Amuzu schermt men met buitenlandse belangstelling" voegt de krant er meteen aan toe. "Het is logisch dat die er is, want binnen enkele maanden is Amuzu - een belofte-international met een interessant profiel en veel potentieel - mogelijk transfervrij. Zo zijn er Turkse en Nederlandse clubs die de aanvaller volgen, maar ook Premier League-teams Southampton en Brighton & Hove Albion en het Duitse Mainz hebben Amuzu op de lijst staan. Is het niet voor nu, dan wel voor komende zomer."

Onmiddellijke transfer?

Amuzu zelf wil liefst bij Anderlecht blijven. Eén probleem voor paars-wit: nu speler-manager Vincent Kompany zijn wil doordrukte en de transfervrije Sidney Sam binnenhaalde, twijfelt Amuzu aan zijn toekomst bij Anderlecht. Kompany lijkt een énorme blunder te hebben begaan. Amuzu zou zelfs per direct naar een andere club kunnen vertrekken.

Poll: Vind jij dat Amuzu klaar is voor een vaste basisplaats bij Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  Brighton & Hove Albion  I  Southampton  I  Mainz  I  voetbal

zaterdag 28 januari 2023

vrijdag 27 januari 2023

donderdag 26 januari 2023

woensdag 25 januari 2023