Axel Witsel wordt met nog meer problemen opgezadeld in China

Axel Witsel wordt met nog meer problemen opgezadeld in China
Vrijdag 20 januari 2017 - 14:55   I  

Axel Witsel vertoeft nog niet lang in China, maar er duiken her en der al problemen op. De Chinese voetbalbond is al de lucratieve transfers beu en neemt maatregelen.

Eerder werd al een regel ingevoerd dat elke Chinese clubs slechts drie buitenlanders mag hebben. Dat waren er eerst vier. Zo werden er enkele grote transfers tegengehouden, zoals die van Diego Costa en Falcao. 

Nu wil de Chinese voetbalbond nog een nieuwe regel invoeren, en die zou wel eens ingrijpende gevolgen kunnen hebben. Het wil namelijk de grote salarissen ook aan banden leggen. "De Chinese clubs zullen duidelijkheid moeten verschaffen over hun budgettaire situatie en zo de bronnen van hun financiering moeten blootgeven. Op basis van de inkomsten van de clubs zal een salarisplafond worden vastgelegd", klinkt het in een persbericht.

Als die regel in werking treedt, moeten de Chinese clubs dus gaan snoeien in hun salarisbudget. Mogelijk komt zo ook het lucratieve contract van Witsel in gevaar. Bij Tianjin Quanjian strijkt hij nu zo'n 18 miljoen euro per jaar op.

TAGS  I  axel witsel

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024