'Club Brugge maakt werk van onverwachte stunttransfer'

'Club Brugge maakt werk van onverwachte stunttransfer'
Woensdag 24 juli 2019 - 07:30   I   door Redactie

Club Brugge wil vlak voor de competitiestart werk maken van een onverwachte stunttransfer. De vicekampioen heeft zijn zinnen gezet op Gianelli Imbula.

De naam Imbula doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar de 26-jarige middenvelder heeft wel een link met ons land. Hij werd immers in Vilvoorde geboren. Onder Marc Wilmots was hij in beeld om Rode Duivel te worden, maar zover kwam het uiteindelijk niet.

Geen doorbraak bij Porto en Stoke

Imbula, die ook over de Franse nationaliteit beschikt, brak destijds door bij Marseille. Daar maakte hij als jonge snaak indruk en dat leverde hem een transfer naar Porto op. Daar brak Imbula niet door, waarna een overgang naar Stoke City volgde.

Ook bij de Engelse club bleef een doorbraak uit. De voorbije twee seizoenen was de fysieke middenvelder op uitleenbasis actief bij Rayo Vallecano en Toulouse. Bij die twee clubs was Imbula basisspeler.

6 miljoen

Nu lonkt een overstap naar België. Club Brugge is al aan het onderhandelen met Stoke City en er is sprake van een transfersom van 6 miljoene euro. Club-coach Philippe Clement zou al contact gehad hebben met Imbula en die zou open staan voor een verhuis naar Brugge.

Poll: Zou Imbula een goede aanwinst zijn voor Club Brugge?

TAGS  I  Club Brugge  I  Stoke City  I  Porto  I  Marseille  I  voetbal

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024