Voormalig Antwerp-coach wil ‘Beerschot’ niet uitspreken: “Hou je getier voor jezelf”

Voormalig Antwerp-coach wil ‘Beerschot’ niet uitspreken: “Hou je getier voor jezelf”
Zondag 30 oktober 2016 - 09:00   I   door Redactie

Beerschot-Wilrijk won gisteren in de eerste amateur reeks met 0-1 bij Deinze. Na afloop haalde coach Marc Brys zwaar uit naar Deinze-trainer Regi Van Acker.

Van Acker weigerde de naam Beerschot uit te spreken in de aanloop naar de match. Hij heeft immers een verleden bij Antwerp en dus ligt Beerschot nog steeds gevoelig. "Dat je cynisch bent in de dagen voor de wedstrijd, dat mag en daar heb ik geen problemen mee. Je hebt daardoor dan misschien wel gescoord bij de fans van de club waar je ooit trainer bent geweest... maar tegelijkertijd heb je mijn spelers enorm gemotiveerd”, vertelt Brys op de clubwebsite. ​

“Zeker met je uitlatingen over Olympia Wilrijk en onze geel-blauwe clubkleuren. Toen mijn groep dat hoorde, bleek direct dat je een gevoelige snaar had geraakt. Zij drongen er onmiddellijk op aan om hier in paars-wit te komen spelen, wat normaal gezien onze uitrusting voor de thuiswedstrijden is. En met je Olympia Wilrijk-sneer sloeg je al evenzeer de bal mis. Want daarmee trof je iederéén in onze club. Wij heten immers KFCO Beerschot Wilrijk en staan erop dat beide entiteiten vernoemd worden als je over ons praat. Een betere motivatie hadden we niet kunnen krijgen. Bedankt dus."

En dan heb ik nog een goede raad voor jou", vervolgt Brys.”Misschien is het beter dat jij en je assistent-coach je in de toekomst met je eigen ploeg bezighouden. Jullie vonden het vanavond blijkbaar nodig om bijna zeventig procent van de match over en met ons te praten en te roepen. Een beetje de omgekeerde wereld, vond ik. Ik meen dat je eigen spelers je aanmoedigingen beter zouden kunnen gebruiken, dan wij jouw getier."

TAGS  I  Beerschot-Wilrijk  I   Marc Brys  I   Deinze  I   Regi Van Acker

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024