'Club Brugge drukt door en realiseert onwaarschijnlijke toptransfer'

'Club Brugge drukt door en realiseert onwaarschijnlijke toptransfer'
Zondag 28 juli 2019 - 14:30   I   door Redactie

Club Brugge won zaterdagavond zijn openingsmatch tegen Waasland-Beveren met 1-3, maar in het Jan Breydelstadion zijn ze nog niet helemaal tevreden met de huidige kern. Er is dan ook nog wat extra versterking op komst.

Trainer Philippe Clement maakte er de voorbije dagen geen geheim van dat Club Brugge in de slotmaand van de mercato nog een defensieve middenvelder gaat halen. Clement wil een vervanger voor Marvelous Nakamba.

Die vervanger luistert naar Giannelli Imbula. De 26-jarige middenvelder met de Belgische, Franse en Congolese nationaliteit is op weg naar Club Brugge. Dat meldt nu ook RTBF. Bij Stoke City zit Imbula op een zijspoor. Hij mag er vertrekken voor een transfersom van ongeveer 6 miljoen euro. Een forse investering, maar bij Club Brugge vinden ze dat Imbula dat bedrag absoluut waard is.

Ooit 24 miljoen waard

Het zou alleszins een onwaarschijnlijke toptransfer zijn voor blauw-zwart. In de zomer van 2015 verhuisde Imbula voor 20 miljoen euro van Olympique Marseille naar FC Porto en anderhalf jaar later verkocht de Portugese topclub de speler door aan Stoke voor een bedrag van om en bij de 24 miljoen euro. Dat iemand als Imbula enkele jaren later plots bij een Belgische topclub belandt, is op zich dus al een wonder.

Poll: Denk jij dat Club Brugge veel plezier gaat beleven aan Imbula?

TAGS  I  Club Brugge  I  Stoke City  I  Olympique Marseille  I  FC Porto  I  voetbal

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024