AA Gent verliest van Viitorul, maar plaatst zich wel voor derde voorronde EL

Donderdag 01 augustus 2019 - 18:49   I   door Redactie

AA Gent heeft zich donderdagavond geplaatst voor de derde voorrondes van de Europa League. Na de 6-3-overwinning uit de heenmatch volgde in Viitorul een 2-1-nederlaag, maar Jess Thorup en zijn mannen bekeren dus wel verder.

Op slag van rust was het Yaremchuk die Gent eigenlijk al verloste. Hij maakte er 0-1 van en zo stond Viitorul plots voor een nog veel moeilijkere opdracht. En gedurende de hele eerste helft hadden de Roemenen al niet de indruk gegeven dat ze Gent konden ontwrichten.

Na de pauze was het toch nog even schrikken voor De Buffalo's. Iancu zette tot twee keer toe een strafschop om en zo stond het plots 2-1. Verder kwam Viitorul evenwel niet en dus is het Gent dat naar de volgende voorronde trekt.

Poll: Zal Gent de groepsfase halen?