Standard swingt na rood voor Deschacht naar ruime zege

Zaterdag 03 augustus 2019 - 19:54   I   door Redactie

Standard heeft het voorbeeld van Club Brugge gevolgd en 6 op 6 geboekt. Zaterdagavond won de ploeg van Michel Preud'homme met 4-0 van Zulte Waregem. Na rood voor Olivier Deschacht nam Standard eenvoudig afstand van de bezoekers.

Zulte Waregem begon eigenlijk al met een achterstand aan de partij. Na nog geen twee minuten spelen vloog een vrijschop van Amallah via het lichaam van Walsh tegen de netten en stond het 1-0. En zo werd het plots een lastige opdracht voor Essevee, dat op slag van rust Lestienne de 2-0 zag maken.

Aan het begin van de tweede helft liep het volledig fout voor Zulte Waregem. Deschacht ging te onbezonnen in de tackle als laatste man en werd met rood van het veld gestuurd. De VAR kwam nog tussen, maar scheidsrechter Verboomen kwam niet terug op zijn beslissing.

Emond maakt er twee

Standard ging op zoek naar meer goals, en die volgden in de slotfase. Tot twee keer toe was het Emond die de netten bol zette. En zo eindigde de partij op 4-0. 6 op 6 voor Standard, 0 op 6 voor Zulte Waregm.

Poll: Denk jij dat Standard dit seizoen kampioen gaat worden?