'Marc Coucke overweegt Anderlecht opnieuw te verkopen'

'Marc Coucke overweegt Anderlecht opnieuw te verkopen'
Zaterdag 10 augustus 2019 - 09:30   I   door Redactie

Ex-voorzitter Roger Vanden Stock dropte gisteren een bommetje door te zeggen dat Marc Coucke Anderlecht binnenkort zou verlaten. Vincent Kompany zou dan de baas worden bij Anderlecht.

"In de coulissen klinkt het dat een machtsoverdracht niet uitgesloten is", schrijft Het Nieuwsblad vandaag. "Sommigen beweren dat Coucke de overname van Anderlecht heeft onderschat."

"Door Vincent Kompany binnen te halen wil hij de club nu wel weer naar succes leiden, maar via welke constructie is het clubicoon in Brussel geland? Kompany kreeg als speler-manager een contract van drie jaar met een groot jaarsalaris."

Aandelen

"Om hem aan boord te halen - wordt beweerd - zou Kompany nu al een percentage aandelen hebben toegezegd gekregen. Het zou onder meer gaan om de aandelen van Couckes' mede-investeerder Joris Ide. De West-Vlaamse zakenman deed onlangs niet mee aan de kapitaalsverhoging van 30 miljoen euro en volgens insiders wil/wilde hij af van zijn aandelen."

Amerikanen

"Toch gaan bepaalde bronnen nog verder", vervolgt de krant. "Volgens hen kan Kompany op termijn een Amerikaanse investeringsmaatschappij aanbrengen die commercieel heel interessant zal zijn voor de club."

Poll: Denk jij dat Coucke Anderlecht snel weer van de hand zal doen?

TAGS  I  Anderlecht  I  v24  I  sport  I  voetbal

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024