Club na knotsgekke wedstrijd in Kiev naar play-offs van Champions League

Dinsdag 13 augustus 2019 - 21:23   I   door Redactie

Club Brugge heeft de play-offs van de Champions League bereikt. Blauw-zwart speelde 3-3 gelijk op het veld van Dynamo Kiev, maar had eerder de heenwedstrijd met 1-0 had gewonnen.

Club Brugge maakte het zichzelf moeilijk. Al in minuut zes was het op achtervolgen aangewezen. Buyalsky opende de score. Club Brugge kende een bijzonder moeilijke eerste helft, maar Simon Deli kopte het leer kort voor de rust wel tegen de netten. Zo ging Club toch nog met een zeer goed gevoel de kleedkamers in.

Kiev moest op dat moment al twee keer scoren, maar weer was Club niet goed wakker bij de hervatting. Shepelev maakte er 2-1 van. Zo werd het weer moeilijk voor Club Brugge. Op het einde kreeg Burda een tweede gele kaart bij Kiev, maar ook Club werd tot tien herleid. Tercy Pau kreeg een onterechte tweede geel.

Owngoal

Het was in de laatste minuten pompen of verzuipen voor Club. Ruud Vormer leek op de counter echter de wedstrijd met een lage schuiver de wedstrijd: 2-2. Toch werd het nog spannend in blessuretijd omdat Brandon Mechele een bal in eigen doel kopte. Gelukkig voor Club kon Openda niet veel later de 3-3 scoren.

Poll: Haalt Club Brugge de groepsfase van de Champions League?