Philippe Clement staat plots serieus onder druk bij Club Brugge

Philippe Clement staat plots serieus onder druk bij Club Brugge
Donderdag 15 augustus 2019 - 17:00   I   door Redactie

Club Brugge begon uitstekend aan het nieuwe seizoen, maar toch staan trainer Philippe Clement en zijn spelers plots serieus onder druk. Dat heeft alles te maken met de Champions League.

Nu Club er eerder deze week in geslaagd is om Dynamo Kiev te wippen en in de laatste voorronde van het kampioenenbal staat, neemt de druk in Brugge toe. Iedereen gaat ervan uit dat blauw-zwart nu ook vlot voorbij LASK Linz zal geraken en voor het tweede jaar op rij de groepsfase van de Champions League gaat halen.

De druk op Clement en zijn spelers is immens en zal alleen maar toenemen. Volgens Ludo Vandewalle, chef voetbal bij Het Nieuwsblad, is het zelfs van moeten voor Club Brugge. "Het doel is voor Club nu dichterbij gekomen. Heel dichtbij, want we gaan er met zijn allen van uit dat Linz, dat Basel uitschakelde, niet die knaller is", aldus Vandewalle.

"Het moet"

"Aansprekende namen heeft het team niet, maar dat wordt door de Oostenrijkers wellicht ook van Club Brugge gezegd. Daarop hoeft Club zich dus niet blind te staren. Wel op de matige kwaliteit die Linz en Basel in hun twee onderlinge duels brachten. 180 minuten nog voor Club. Het kan. Het moet, ­eigenlijk."

Poll: Denk jij dat Club Brugge de groepsfase van de Champions League gaat halen?

TAGS  I  Club Brugge  I  LASK Linz

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024