Depoitre en David trappen Gent naar volgende ronde in Europa League

Donderdag 15 augustus 2019 - 22:27   I   door Redactie

AA Gent heeft zich donderdagavond verzekerd van een plaats in de laatste voorronde van de Europa League. De ploeg van Jess Thorup won in eigen huis met 3-0 van AEK Larnaca.

In een matige wedstrijd hielden Gent en Larnaca elkaar lange tijd in evenwicht. Door de 1-1 uit de heenwedstrijd was het in de eigen Ghelamco Arena niet van moeten voor Gent en dat was er aan te zien. Veel slordigheden en weinig kansen waren enkele van de jammerlijke gevolgen.

Gent was in de eerste helft baas, maar na rust kwam Larnaca toch wat meer opzetten. De Buffalo's kregen het eventjes warm, maar gelukkig verloste Depoitre hen met een pareltje na een corner.

David maakt er nog twee

In de absolute slotfase nam Gent pas écht afstand van Larnaca. Op de counter sloeg David nog twee keer toe en zo eindigde de partij nog op 3-0. Gent staat nu op 180 minuten van de groepsfase in de Europa League.

Poll: Denk jij dat Gent de groepsfase van de Europa League gaat halen?